Nodig voor 4 personen:
4 lange vingers
4el Frontignan Muscat “Premier”
3 citroenen
100gr suiker
3 blaadjes gelatine
250gr mascarpone
2dl slagroom (stijfgeklopt)
Bereiding:
Rasp de schil van 1 citroen.
Pers alle citroenen
Verwarm het citroensap met de suiker in een pannetje, tot de suiker is opgelost.
Week de blaadjes gelatine volgens de beschrijving op de verpakking in koud water. Daarna de blaadjes oplossen in het warme citroen/suiker mengsel.
Laat het mengsel enigszins afkoelen en roer dit door de mascarpone.
Meng de helft van de geraspte citroenschil door het mengsel. Voeg de Frontignan Muscat “Premier” toe. Spatel daarna voorzichtig de geklopte slagroom door het mengsel tot een glad geheel.
Verdeel het mengsel over 4 glazen en laat deze enkele uren opstijven in de koelkast.
Voor het serveren: besprenkel de lange vingers met Frontignan Muscat “Premier” en steek in ieder glas 1 lange vinger. Ter decoratie nog het restant van de citroenrasp over de glaasjes verdelen.
Variatie-tip: geef dit gerecht iets meer pit, door de citroenen te vervangen door limoenen.