Maison Jacoulot
De handtekening van een unieke stijl
De producten van Jacoulot zijn een unieke kruising tussen een grote aromatische complexiteit en een zeldzame smaak-finesse. Het traditionele vakmanschap wordt door dit maison bijna verheven tot kunstvorm: het verouderen in fusten en eiken vaten in hun kelders. De Marcs en Fines rijpen tenminste 7 jaren, maar sommige varianten zelfs meer dan 20 jaar in eiken vaten.
Meer dan een eeuw vakmanschap
Vincent Jacoulot werd geboren in 1864 in Romanèche-Thorins, in het zuiden van de Bourgogne, in het hart van de Beaujolais.
In 1891 begon hij Marcs van Bourgondië te distilleren van druiven uit de wijngaarden van zijn wijnbouwersvrienden.
Al snel zorgt het succes van Marcs en Fines de Bourgogne van Jacoulot, voor een uitstekende reputatie in heel Frankrijk. Veel medailles in prestigieuze wedstrijden getuigen van de kwaliteitsproducten die Jacoulot geduldig ontwikkelt in zijn kelders. De authentieke Jacoulot is het ‘signature’ product van het huis en een onmisbaar product voor iedere wijnliefhebber.
Traditie en innovatie
Sinds 2011 is Philippe Vançon eigenaar en keldermeester van Maison Jacoulot. Hoewel hij duidelijk de basiswaarden van Jacoulot (authenticiteit, kwaliteit en uitmuntende smaak) behoudt, voert hij ook nog steeds de nodige innovaties door, als daarmee de kwaliteit van zijn producten op een nog hoger niveau kunnen komen.