Antonello Cassara
Het bedrijf Cassarà produceert authentieke Siciliaanse wijnen in Alcamo, een stad met een geweldige wijntraditie, bekend om de productie van “Bianco Alcamo”.
De wijngaarden van de familie zijn gelegen op de glooiende heuvels rond Alcamo, aan de noordwestkust van Sicilië, niet ver van de Griekse tempel van Segesta.
Er zijn typische inheemse druivensoorten als Catarratto, Grillo en Nero d’Avola aangeplant. Deze soorten dienen vaak als basis voor de beroemde Siciliaanse dessertwijn Marsala. Daarnaast zijn er ook internationale wijnstokken als Shiraz, Cabernet Sauvignon en Merlot. Het overgrote deel van de aanplant is inmiddels biologisch. Het doel is om z.s.m. volledig over te schakelen op 100% biologische landbouw.
Het gebied is gelegen in de westpunt van het eiland Sicilië, tussen de plaatsen Palermo en Marsala.Een kleine kapel, opgedragen aan de “Madonna of Fiume” markeert de grenzen van het landgoed op het zuiden. Het landgoed wordt omringd door een heuvelachtig landschap.
Sommige delen van het wijngebeid zijn meer blootgesteld aan “scirocco”, een sterke wind uit Afrika, terwijl andere gericht zijn op de zeewind, een lichte wind die het harde klimaat verzacht en de geur van de zeelucht draagt.
Geschiedenis
Maart 2007. De eerste flessen “Antonello Cassarà” zijn eindelijk op de markt om een nieuwe pagina van de Siciliaanse wijngeschiedenis te schrijven.
Een droom drie generaties lang: begin jaren negentig begon grootvader Rocco met de promotie en marketing van Bianco Alcamo; zijn zoon Nicolò ging al snel deel uitmaken van het bedrijf.
In 2007 kon Antonello, agronoom en eigenaar van het bedrijf, zijn droom realiseren: de productie van wijnen van hoge kwaliteit, typisch voor Alcamo Doc.
Een combinatie van professionaliteit (door gebruik te maken van modernste technieken), vakbekwaamheid, maar ook traditie en innovatie; vormt de mix voor de productie van biologische topwijnen.
De passie
De wijnfamilie Cassarà wil de typische wijnen van het Siciliaanse “terroir”, zoals Alcamo Doc, nieuw leven inblazen. Daarnaast wil men, gebruik makend van het gunstige klimaat op Sicilië, de internationale wijnstokken verder verbeteren en hiervan wijnen maken die én van hoge kwaliteit zijn, én daarmee verrassende nieuwe wegen inslaan geïnspireerd op de wijntraditie van Sicilië.