Vignerons de la Porte des Cévennes
De coöperaties Massillargues-Atuech en de coöperatieve wijnmakerij Lézan zijn samengegaan en vormen nu samen de coöperatieve wijnmakerij “Vignoble de la Porte des Cévennes”, die 148 medewerkers heeft.
Het terroir beslaat een oppervlakte van 600 hectare, waarvan 200 in biologische landbouw. Het terroir groeit nog steeds, en de coöperatie zet de uitbreiding m.n. in om te groeien in duurzame landbouw. De ruime variatie aan druivensoorten maakt het mogelijk om een breed scala aan wijnen te maken. De wijngaarden bevinden zich op twee verschillende soorten terroirs. Het terroir op de hellingen profiteert van klei en kalkstenen bodems. De aarde op de vlakkere delen wordt gekenmerkt door zure gronden. Als gevolg hiervan zijn de opbrengsten laag over de hele regio maar dat maakt juist weer de productie van kwaliteitswijnen mogelijk.
Door de 2 verschillende sites, is een steeds verdere specialisatie mogelijk en kunnen zij de knowhow en de kwaliteit van de wijnen voortdurend vergroten. Lézan heeft kleine gistingstanks die worden gebruikt voor rood en wit en die een scheiding van biologische en conventionele wijnen mogelijk maken. Massillargues-Atuech produceert roséwijnen. De gemiddelde jaarlijkse productie is 35.000 hectoliter.
Het gebied kent verschillende (kwaliteits-)keurmerken: IGP, AOC, AB (Agriculture Biologique)