Vignerons de Tornac
Cultuur van kwaliteit
Gelegen aan de voet van de Cevennen, op 5 kilometer van Anduze en zijn beroemde pottenbakkers, strekt de wijnmakerij TORNAC, opgericht in 1924, zijn grondgebied uit over 400 hectare wijnstokken. Met een productie van ongeveer 23.000 hectoliter behoort het tot de middelgrote kelders.
Voornamelijk samengesteld uit klei-kalksteen bodems, mergel en steenachtige bodems, is de terroir van TORNAC bijzonder geschikt voor de teelt van wijnstokken.
Al meer dan 30 jaar kiezen de wijnboeren van TORNAC ervoor om hun eigen wijnen op de markt te brengen door ze rechtstreeks te verkopen, aan een loyale klantenkring van lokale afnemers (restaurants, detailhandelaren, enz.). Deze coöperatie was een van de eersten die op deze manier werkt en heeft altijd een innovatief en dynamisch imago behouden.
De selectie en vernieuwing van wijnstokken, evenals de verbetering van oenologische technieken waren essentiële factoren om dit doel te bereiken.
Merlot, Syrah, Grenache en Cabernet vormen hun basis voor rood en rosé, voor de witte wijnen zijn dat Sauvignon, Chardonnay, Vermentino …
De passie van een streek
De wijnmakers van de Tornac werken met respect en liefde voor het gebied waarin ze de druiven verbouwen. “We hebben onze grond te lang beschouwd al productiemiddel, en we zijn vergeten hoe fragiel en kwetsbaar ze is”
Door volgens de methoden van de biologische landbouw te gaan werken, wilden ze vooral investeren in de toekomst, op een manier die meer respect voor ieders omgeving heeft.